144. Mari Mäkiö - Myllypuron taiteilijakylä

Mari Mäkiö, Tuntu(ma), interaktiivinen ääni-installaatio, koko vaihteleva, 2019, kuvaaja: Mari MäkiöMari Mäkiö, henkilökuva, 2022, kuvaaja Mari MäkiöMari Mäkiö, Tuntu(ma), interaktiivinen ääni-installaatio, koko vaihteleva, 2019, kuvaaja: Mari MäkiöMari Mäkiö, I See You Looking at Me, installaatio, koko vaihteleva, 2022, kuvaaja: Mari MäkiöMari Mäkiö, Water Talks, interaktiivinen ääni-installaatio, koko vaihteleva, 2018, kuvaaja: Mari Mäkiö

Gatuadress

Myllypadontie 5 A 2, Ateljee A 2
00920 Helsinki

Telefon

0407336120

Konstart

Grafik, Installation, Keramik, Ljudkonst, Video- och mediakonst, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en konstnär som bor och arbetar i Kvarnbäcken i Helsingfors. Jag arbetar främst med installationskonst, som kombinerar video och ljud, med mer traditionellt hantverk som keramik och grafik. Mina verk är ofta platsbundna. Till mina arbetsmetoder hör även att planera ramarna för min konst, medan själva födelseprocessen är kollektiv. Genom processen skapas verken oförutsägbart.
Min konst har visats i separat- och grupputställningar i Finland och utomlands och jag har även deltagit i konstnärsresidenser i Europa och Japan. Min bakgrund är i bildkonsten, jag utexaminerades från Aalto-universitetets program för fotokonst 2015.

Program under Konstrundan

I min ateljé är det öppna dörrar och där visar jag konstverk och skisser från de senaste åren. Gården i vår konstnärsby är öppen för allmänheten och där ordnas lite program.