Konstens Fredag: Kan man måla med kaffe och bär?

26.08.2022 kl. 14:52
Svaret får du på Konstens Fredag 2.9.2022 då vi publicerar en video där bildkonstnär Anna Semerdjiev visar hur det går till.

Konstens fredag erbjuder igen en gratis konstuppgift för alla barn i  lågstadieålder. Det känns väldigt angeläget i dessa tider. Uppgiften  ger en underbar möjlighet och en glad skapande stund och den kan utföras i skolan eller i hemmet. Läraren eller föräldrarna kanske behöver  hjälpa till med förberedelser. Instruktionerna finns på Konstrundans  hemsida, www.konstrundan.fi/konstens_fredag/. 

Årets uppgift  lanseras på Konstens fredag  2.9.2022 på www.konstrundan.fi/konstens_fredag. Filmen blir kvar där och uppgiften kan också utföras senare. 

På filmen berättar bildkonstnären Anna Semerdjiev om sig själv och sitt arbete varefter hon presenterar uppgiften för barnen.I uppgiften använder Anna bär, kaffe, citron och matsoda och målar med dem.

Årets film är producerad av produktionsbolaget Filmbutik och nytt för i år är att filmen kommer att vara tillgänglig på svenska, finska och engelska. 

Resultaten kan presenteras på sociala medier. Lärarna eller föräldrarna ombeds att ladda upp bilder av barnens konstverk på Instagram och använda hashtataggen #konstensfredag #taiteenperjantai #konstrundan eller att skicka bilderna till Konstrundan för uppladdning konstens.fredag(a)gmail.com. 

Förhandsbokade gruppbesök på Konstens fredag

För att också nå ut till äldre barn erbjuder vi ett koncept,  där skol- och studerandegrupper kan besöka ateljéer på Konstens fredag. På webbsidan (www.konstrundan.fi/konstens_fredag) finns en lista över de deltagare som tar emot  grupper fredagen den 2 september. Ta direkt kontakt med konstnären  och boka ert besök.  

Nyhet! Konstrundan Bingo!

Som nyhet kan vi i år presentera Konstrundan Bingo! Gå in på www.konstrundan.fi/konstens_fredag och där hittar du vår bingoblankett. Skriv ut den eller spela på mobilen. Det går att spela under besöken hos de olika deltagarna, vem får bingo först? Du kan också försöka hitta alla objekt som finns på bingoblanketten.

Konstrundan  

Konstrundan är ett etablerat evenemang som ordnats årligen i Finland sedan 2008. I år ordnas Konstrundan under veckoslutet 3-4.9.2022. Då öppnar ungefär 450 professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare dörrarna till sina ateljéer och verkstäder för allmänheten.  

Kontakta oss gärna för mera information: 

Veronica Svenskberg, sekreterare  för Konstrundan  konstrundan.info(a)gmail.com

Konstrundan

Konstrundan slog rekord i år igen!

Första veckoslutet i september ordnades Konstrundan i Finland för sextonde gången. Närmare 350 konstnärer, konsthantverkare och formgivare runtom i Finland öppnade sina dörrar för allmänheten och bjöd besökarna på berättelser om deras konst, arbete, arbetsuppvisningar, workshops och inte minst, fina och engagerande diskussioner.
13.10.2023 kl. 14:21

Deltagarna för den 16 Konstrundan har valts

Konstrundan är ett etablerat evenemang, som årligen har ordnats i Finland sedan 2008. Under Konstrundan öppnar professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare i hela landet sina ateljéer och verkstäder för allmänheten.
27.03.2023 kl. 15:25

Kom och jobba med oss!

Se hit, du som gillar konst, konsthantverk och formgivning! Kom med i vårt glada gäng och jobba för KONSTRUNDAN! Vi söker nu en REGIONKONTAKT för HUVUDSTADSREGIONEN och en REGIONKONTAKT för ÖSTERBOTTEN
13.12.2022 kl. 12:38

JUBILERANDE KONSTRUNDAN LYCKADES ÖVER FÖRVÄNTAN!

Första veckoslutet i september ordnades Konstrundan i Finland för femtonde gången. Närmare 440 konstnärer, konsthantverkare och formgivare öppnade sina dörrar för allmänheten och bjöd besökarna på samtal och diskussioner, arbetsuppvisningar och energigivande upplevelser. Totalt hade de besök av över 28 000 nyfikna konstvänner.
11.10.2022 kl. 11:01

Ny regionkontakt på Åland!

I höst välkomnar vi ny regionkontakt till Åland, när Therese Hjälmarstrand tar över stafettpinnen av Leila Cromwell-Morgan Lönnroth.
11.10.2022 kl. 09:00

Inspelningar av webinariet!

Missade du webinariet 2.9.2022, misströsta inte - talturerna spelades in och nu kan du ta del av dem i efterhand.
21.09.2022 kl. 18:59

Konstrundan runt hörnet!

Konstrundan är ett årligen återkommande evenemang som i år ordnas för 15 gången i Finland! Under veckoslutet 3–4 september öppnar ca 450 konstnärer, konsthantverkare och formgivare i hela landet dörrarna till sina arbetsrum. 
24.08.2022 kl. 09:00

UPPDATERAD!! WEBINARIUM 2.9: Hur överleva som konstnär idag?

Det finns inte många självklara ”lediga arbetsplatser” att söka för konstnärer trots en gedigen yrkesutbildning inom konstfältet. Det egna initiativet och den egna kreativiteten är utmärkande för den yrkesverksamma konstnären. Frågan är hur detta upplevs av den enskilda konstnären.
24.08.2022 kl. 15:17

KONSTRUNDAN 2022 – en härlig blandning kreativitet och kunnande

Under första veckoslutet i september lö–sö 3–4.9.2022 kan du besöka 450 professionella konstnärer, hantverkare och formgivare i hela landet och få en inblick i deras arbete.
22.06.2022 kl. 19:34